Machiajul de mireasă – pregătiri și greșeli de evitat

Posted on: March 27, 2018, by :

machiaj mireasaMachiajul de mireasă – pregătiri și greșeli de evitat

În topul zilelor speciale din viața ta, cu siguranța ziua nunții este cea mai specială. Dacă ești o viitoare mireasă, vrei cu siguranță ca totul să decurgă perfect, iar tu să arăți cel mai bine în acea zi. Rochia de mireasă, pantofii, buchetul, coafura și manichiura sunt toate aspecte importante. Dar este un aspect care se observă mereu imediat, machiajul de mireasă. Cum să te pregătești pentru machiajul de mireasă, dar și ce greșeli să nu faci? Cum alegi cel mai bun make-up artist? Cum poți obține cel mai bun machiaj în Constanța? Citește în continuare pentru a afla răspuns la toate aceste întrebări.

Tendințe machiaj 2018

Deși nu este recomandat să alegi machiajul de mireasă în funcție de tendințe, știm că nu îți poți stăpânii curiozitatea, și la urma urmei, câteva idei în plus s-ar putea să te inspire. Iată deci principalele tendințe:

 • Hollywood – Dacă nunta si rochia ta este despre glamour, atunci un clasic machiaj în stil hollywoodian este potrivit pentru tine în această ocazie. Gene false aplicate profesional, nuanțe metalice sau pale pe pleoape, ruj roșu sau roz, sunt elementele cheie ale acestui tip de machiaj.
 • No make-up make-up  – Machiajul natural care pare că nu există este din ce în ce mai apreciat și mai abordat de către mirese. Acolo unde nu există imperfecțiuni prea evidente ale tenului, și mai ales dacă mireasa nu obișnuiește să se machieze de obicei, se poate alege acest tip de machiaj.
 • Vintage – Trendul vintage este din ce în ce mai apreciat de către mirese. Dacă rochia și nunta ta este în stil vintage, atunci nu există un tip de machiaj mai potrivit. Ruj rosu-portocaliu sau roz, pomeți roz sau piersică, fără gene false, doar un cat-eye obligatoriu.
 • Romantic/contemportan – Machiajul romantic sau tendința contemporană se axează pe ușoara accentuare a ochilor cu nuanțe închise dar nu negru. Un smokey discret la ochi, pomeți piersică și buze într-o nuanță neutră compun machiajul romantic perfect.
 • Monocromatic – machiajul monocromatic consta în folosirea acelorași nuanțe pentru machiajul buzelor și al ochilor. Se creează astfel un aspect plăcut și uniform, doar atunci când se folosesc nuanțe deschise.
 • Earth tones – machiajul pământiu este potrivit în special șatenelor cu ochi căprui. Dacă nunta ta are loc toamna, aceste nuanțe se vor armoniza foarte bine cu lumina de toamna.

Cele mai frecvente greșeli în machiajul de mireasă

Cele mai dese greșeli în machiajul de mireasă nu sunt făcute de către makeup artist. Un makeup artist poate recomanda pe baza experienței anterioare, un machiaj potrivit pentru mireasă în funcție de trăsăturile acesteia și de particularitățile evenimentului. Dacă mireasa decide să ignore aceste sfaturi însă, make-up artistul este obligat să facă ce își dorește clientul, chiar dacă știe că nu este în interesul acestuia. Așadar, pentru a evita eventualele neplăceri, iată ce să nu faci în machiajul de mireasă.

 • Nu încerca să te machiezi singură sau să rogi o prietenă

În afară de cazul în care ești un make-up artist sau prietena ta este, nu lăsa machiajul de mireasă pe mâna amatorilor. Chiar dacă ești un profesionist sau prietena ta este, emoțiile din acea zi s-ar putea să vă copleșească. De aceea este recomandat să apelezi la un makeup artist din Constanța profesionist, care să se poată concentra la un singur lucru, acela de a te ajuta să arăți cel mai bine întreaga zi.

 • Nu alege un machiaj doar pentru că este la modă

Un machiaj în tendințe ar putea să pară atractiv și chiar să îți vină bine. Cu toate acestea, nu trebuie să uiți că pozele de la nuntă le vei avea pe viață, iar machiajul tău în ele nu se va mai schimba. Cel mai bine este să alegi ceva clasic și simplu care nu se va demoda niciodată. Vei aprecia asta mai mult decât un machiaj strident sau cu mult sclipici doar pentru că este în tendințe pentru câteva luni.

 • Nu sări peste proba de machiaj

Proba de machiaj este extrem de importantă pentru ca totul să decurgă rapid și satisfăcător în ziua nunții. Aceasta trebuie să se facă cu maxim o săptămână înainte de nuntă, deși ideal ar fi să se facă cu 5-3 săptămâni înainte de ziua cea mare. Proba de machiaj constă într-o întâlnire cu make-up artistul ales în care se discută toate detaliile nunții, machiajul potrivit, se încearcă mai multe stiluri de machiaj, și se aleg cele mai rezistente și potrivite produse pentru mireasă. Întâlnirea durează 1-2 ore. Se poate testa astfel rezistența machiajul dar vei știi și la ce să te aștepți în ziua nunții, scăpând astfel de niște emoții în plus.

 • Mergi pregătită la machiaj

Atunci când merg la croitoreasă sau la coafor, miresele obișnuiesc să ducă cu ele o fotografie cu modelul de rochie de mireasă pe care și-l doresc, sau coafura pe care o visează. Multe mirese însă omit să facă același lucru în privința machiajului. Ajută make-up artistul să înțeleagă ce îți dorești selectând câteva fotografii cu un machiaj care îți place. Alege modele care au o conformație a feței asemănătoare cu a ta, aceiași formă și culoare a ochilor.  De asemenea, nu merge singură la proba de machiaj. Ia pe cineva de încredere cu tine, care știi că îți va spune adevărul despre cum și se potrivește sau nu machiajul.

 • Nu încerca ceva nou în ultimul moment

Machiajul de mireasă trebuie să rămână în zona de confort a miresei. Ziua nunții nu este momentul pentru a încerca ceva nou. Machiajul trebuie să fie același pe care îl porți în mod obișnuit, doar mai accentuat. Nuanțele închise sunt destul de greu de purtat. Dacă nu ești obișnuită cu un ruj într-o culoare intensă este foarte probabil ca purtarea acestuia să fie o sursă de stres în ziua nunții. Mai mult decât atât, nu vei vrea să vezi în poze ceva ce nu te reprezintă.

 • Nu exagera cu sclipiciul

Sclipiciul și are locul lui în machiajul de mireasă, dar evită tendința machiajelor de pe Instagram care abundă în sclipici. Un iluminator discret poziționat în punctele cheie ale feței este tot ce ai nevoie. Prea mult sclipici va arăta ciudat în poze și poate chiar crea iluzia unui ten gras și inestetic.

 • Folosește produse rezistente la apă

Oricât de stăpână ești pe sentimentele tale, este puțin probabil ca la nunta ta să nu îți scape o lacrimă. Nu subestima momentele încărcate de emoție. Sentimentele puternice, combinate cu stres și oboseală, duc ușor la lacrimi. Nu vrei ca machiajul tău să fie ruinat de lacrimi de fericire. Așadar optează pentru un întreg machiaj rezistent la apă, nu doar pentru mascara rezistentă la apă. Astfel te asiguri și că machiajul va sta la locul lui pe tot parcursul evenimentului.

 • Nu uita de sprâncene

Chiar dacă în mod normal nu îți accentuezi sprâncenele, dacă acestea nu sunt evidențiate corect în ziua nunții, acest lucru va fi ușor vizibil, și mai ales în poze, va părea că ceva lipsește. Sprâncenele pot fi foarte ușor estompate cu fondul de ten, de aceea este obligatoriu ca acestea să fie conturate corect. Dacă nu obișnuiești să te pensezi, asigură-te că începi să faci asta la un salon de cosmetică cu cel puțin 3 luni înainte de nuntă.

 • Evita genele false dramatice

Genele false pot să evidențieze minunat trăsăturile atrăgătoare ale unei mirese, dar numai atunci când sunt alese și aplicate corect. Genele prea lungi sau prea încărcate vor apăsa greu pe pleoape și îți va fi greu să le ți deschise. Alege un make-up artist care știe să aplice bine gene false individuale, pentru un aspect definit, curat și natural.

 • Nu te epila cu o zi înainte

Indiferent de metoda de epilare pe care o alegi pentru îndepărtarea părului facial, această operațiune nu ar trebui să se facă sub nici o formă cu o zi înainte. Pielea se poate irita și pot apărea bubițe care, chiar dacă se va încerca estomparea, vor lăsa un aspect inestetic, vizibil mai ales în fotografii. Programează epilarea facială cu cel puțin câteva zile înainte de marele eveniment.

 • Nu te bronza înainte de nuntă

Bronzul exagerat, natural sau artificial, va arăta inestetic, mai ales în contrast cu rochia albă. Evită să stai prea mult la soare. Arsurile solare nu sunt deloc plăcute și nu vor face altceva decât să îngreuneze machiajul.

 • Nu folosi gloss sau luciu de buze

Luciul de buze poate părea atractiv în poze pe Internet, în realitate însă s-ar putea să fie mai degrabă enervant în ziua nunții. În primul rând mirele nu va aprecia un sărut lipicios. În al doilea rând, nu vei vrea ca accentul să fie pe buzele tale în toate pozele și nici nu vei avea chef să îl reaplici de multe ori pe zi, deoarece marele lui dezavantaj este acela că nu rezistă pe buze.

Cum te poți pregăti pentru machiajul de mireasă

Pe lângă faptul de a merge la o probă de machiaj, iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că totul va fi perfect în ziua nunții:

 • Poartă un tricou alb la proba de machiaj

La nuntă vei purta o rochie albă cel mai probabil. Astfel dacă vei purta un tricou alb la proba de machiaj, va fi mult mai ușor să observi în ce măsură se va potrivi machiajul tău cu pielea dar și cu albul rochiei.

 • Furnizează-i make-up artistului detalii despre tema de culori de la nuntă

Nu este mereu recomandat să te asortezi cu tema de culori de la nuntă sau cu culoarea florilor din buchetul tău. Totuși nuanțele de pe ten nu ar trebui să contrasteze cu tema de culori a nunții. Dacă nunta ta este violet închis, nu ai vrea să ai un machiaj verde al ochilor, sau invers. Este plăcut ca machiajul miresei să se potrivească bine în contextul fotografiilor făcute la recepție.

 • Hidratează-te!

Una din cele mai mari greșeli în mentalitatea mireselor este aceea ca make-up artistul le poate garanta un machiaj impecabil indiferent de starea tenului lor. Deși există produse care aplicate corect pot să estompeze multe din imperfecțiuni, majoritatea nu se vor comporta deloc bine pe un ten deshidratat. Dacă nu mergi cu un ten hidratat la machiaj, apa din compoziția produselor de machiaj va fi rapid absorbită de piele. Machiajul nu se va așeza bine și pot apărea chiar pete inestetice. Obișnuiește-te să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi, și evită să bei sucuri carbogazoase în loc de apă. De asemenea, folosește cu regularitate produse pentru hidratarea și curățarea tenului potrivite.

 • Comunică cu make-up artistul și ascultă sfaturile

Un make-up artist cu experiență știe că machiajul nu trebuie să te transforme în altă persoană, ci mai degrabă să accentueze acele trăsături ale feței tale care contribuie cel mai mult la o armonie estetică. În ziua nunții trebuie să fii cea mai bună versiune a ta, nu altcineva. De aceea nu merge la machiaj cu scopul de a arăta ca Beyonce, Rihanna, JLo sau alte vedete. Comunică cu make-up artistul, spune-i ce porți de obicei, ce te face să te simți bine, precum și care sunt trăsăturile preferate ale feței tale. Cu mult profesionalism, el va fi capabil să le scoată în evidență într-un mod discret dar notabil.

 • Rezervă timp

În ziua nunții, rezervă mereu mai mult timp decât crezi că este necesar pentru machiaj. Trebuie să ai timp de rezervă pentru orice situație neprevăzută, de aceea asigură-te că ai la dispoziție 45 de minute, 1 oră sau chiar mai mult pentru machiaj.

Cum alegi cel mai bun make-up artist în Constanța?

Alegerea unui make-up artist bun nu este ușoară. Asta pentru că evenimentul nunții este unul complex și multe detalii trebuie să iasă perfect. O mireasă are multe griji legate de nuntă, și deoarece toată lumea se așteaptă din partea ei ca totul să iasă ca la carte, ar putea ajunge să ia foarte greu o decizie legată de orice. La fel se poate întâmpla și când decide care este persoana care îi poate oferi cel  mai bun machiaj în Constanța. Dacă te confrunți cu aceiași problemă iată câteva aspecte care te pot ajuta să alegi cel mai bun make-up artist.

 • Cere recomandări

Sigur mai ai cunoștințe sau prietene care s-au căsătorit. Roagă-le să îți recomande un make-up artist, dar nu alege neapărat prima persoană sugerată. Încearcă să aduni cât mai multe nume. Asta te va ajuta să îți faci o listă pentru a te putea interesa de fiecare mai târziu. Pe lângă recomandări întreabă-ți prietenele despre cât de bine au putut comunica cu make-up artistul pe care l-au ales, și în ce măsură au fost mulțumite de machiaj.

 • Verifică portofoliul

Azi orice make-up artist din Constanța care se respectă are o pagină de Facebook sau un site unde postează imagini cu machiajele pe care le realizează. Vei observa cu ușurință că aceștia au stiluri diferite. În timp ce un make-up artist preferă să se joace cu nuanțe stridente și să execute un machiaj complex, altul poate este expert în arta machiajului natural, aproape invizibil. Observă make-up artistul care rezonează cât mai bine cu viziunea ta și contactează-l.

 • Fii atentă la igienă și tehnicile folosite

Niciodată, dar niciodată nu alege un make-up artist dacă nu ești în totalitate sigură că acesta lucrează în condiții de igienă impecabilă. Cât despre tehnicile de machiaj folosite, ai grijă ca acestea să fie bine argumentate. Dacă un make-up artist poate să îți aplice fondul de ten cu burețelul de machiaj, la fel cum ar face unul ce îl aplică cu un pulverizator, nu are rost să plătești mai mult pentru un machiaj realizat cu tehnici costisitoare, dacă rezultatul final este același.

 • Alege un make-up artist din orașul sau județul în care va avea loc nunta

Condițiile climatice din fiecare zonă geografică poate influența mult modul în care va rezista un machiaj pe parcursul zilei. Dacă ai nevoie de machiaj în Constanța, este neapărat să alegi un make-up artist care cunoaște particularitățile zonei climatice. Un make-up artist din Constanta va știi ce produse să folosească pentru a rezista temperaturilor ridicate din timpul verii, sau vântului puternic din timpul toamnei. Mai mult decât atât, comunicarea cu un make-up artist local va fi mult mai facilă și mai eficientă.

 • Alege un make-up artist care să aibă răbdare

Un make-up artist este o persoană foarte ocupată cu un program foarte încărcat, mai ales în sezonul nupțial. Cu toate acestea, este important ca persoana cu care alegi să lucrezi să fie dispusă să îți ofere mai mult decât serviciile sale, adică o bună parte din timp. Cel mai bun make-up artist trebuie să fie dispus să îți asculte preferințele și să facă modificările necesare până în punctul în care vei fi mulțumită cu ceea ce vezi în oglindă.

Urmând toate aceste sfaturi suntem siguri că în cea mai frumoasă zi din viața ta și tu vei fi cea mai frumoasă apariție a zilei. Alege cel mai bun make-up artist pentru a te transforma în cea mai bună versiune a ta și bucură-te din plin cu cele mai dragi persoane lângă tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now