Când și de ce să apelăm la un machiaj profesional?

Posted on: February 13, 2018, by :

Contrar opiniilor recente cum că machiajul a apărut în ultimele secole și s-a dezvoltat odată cu omul modern, adevărul este că machiajul a fost prezent în viața oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. Toate civilizațiile, pornind cu cele antice, au avut o cultură a machiajului pe care o foloseau inclusiv ca mijloc de exprimare. Fiind folosit ca parte integrantă a unui ritual religios, ca metodă de a demonstra un statut social sau ca instrument de seducție, machiajul a fost prezent de-a lungul istoriei și a evoluat odată cu omenirea, trecând prin multe schimbări și rămânând totuși actual datorită versatilității lui. În vremurile noastre cu greu ne mai putem imagina femeia fără machiaj. Acesta a devenit parte integrantă din viața noastră cotidiană și orice femeie știe, mai mult sau mai puțin, cum să își machieze tenul astfel încât să șteargă urmele oboselii și să își pună în valoare trăsăturile. Datorită acestei nevoi  constante de a avea un machiaj impecabil, meseria de makeup artist a devenit foate populară iar mai nou acești profesioniști se ocupă cu machiajul femeilor și în alte situații în afară de cele unde este obligatoriu, precum industria artistică sau televiziunea. Când și de ce putem apela la ajutorul profesioniștilor?

  • În viața de zi cu zi – nu mai este de mult un secret faptul că imaginea noastră în viața de zi cu zi ne dictează cum vom fi judecați și percepuți de cei din jur. Pentru femeile care nu se descurcă singure să își facă un machiaj decent în fiecare dimineață și nu vor să apară obosite și trecute în fața colegilor sau a partenerilor de afaceri, ajutorul profesionist este binevenit.

  • La evenimente speciale – atunci când suntem invitați la un eveniment oficial sau la o petrecere importantă din viața cuiva drag (precum o nuntă, un botez sau o aniversare) cea mai mare dovadă de bun simț si respect este să ne afișăm arătând cât se poate de frumos și decent. Acest lucru presupune o investiție nu doar într-o ținută splendidă, dar și într-un machiaj făcut de un profesionist. Dacă automachiajul poate fi o practică acceptabilă în viața de zi cu zi când poate o eroare nu este luată în seamă, la evenimente speciale este obligatoriu să apelăm la sfatul și ajutorul profesioniștilor deoarece de cele mai multe ori orice greșeală va rămâne impregnată pentru totdeauna în fotografiile făcute.

  • La un interviu pentru un job sau pentru o mărire de salariu – în această situație o ținută mai mult decât decentă și un machiaj impecabil pot face diferența între un răspuns pozitiv sau negativ. Profesionismul se reflectă nu doar la nivel de CV și competențe, ci și la nivel de imagine. Cum am putea face o impresie mai plăcută celor care ne intervievează decât dacă apărem perfecte și îngrijite din cap până în picioare?

În concluzie, o imagine personală îngrijită și curată este cartea de vizită a oricărei femei. Din fericire putem apela la un makeup artist în orice situație a vieții pentru a fi sigure nu doar că apărem frumoase în ochii celor din jur ci și că ne simțim foarte bine în propria piele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now